4 dies de curses d’orientació d’alt nivell internacional

  • El belga Yannick Michiels actual bronze als mundials esprint serà un dels corredors convidats
  • Aquesta activitat està emmarcada dins la Setmana Catalana de l’Esport
  • Hi competirà també la selecció catalana d’elit tant masculina com femenina
  • Les curses es correran a Pals, Begur, L’Escala, Roses, Empúries, Girona i Tossa de Mar del 20 al 23 d’octubre

Les curses d’orientació formaran part de la Setmana Catalana de l’Esport que promou la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) i la SGE (Secretaria General de l’Esport) al costat de les diferents federacions esportives, en el nostre cas la FCOC (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya). Així doncs, del 20 al 23 d’octubre es celebraran diferents curses en format esprint (urbà) on la selecció catalana de la categoria elit tant masculina com femenina competirà amb una selecció de corredors i corredores internacionals. 

La Setmana Catalana de l’Esport es celebrarà enguany a les comarques gironines i té diferents objectius com divulgar de l’esport català federat als mitjans de comunicació, el lideratge femení o visualitzar els diferents esports a través de les seleccions catalanes, entre d’altres

Pel que fa a les curses d’orientació es disputaran diferents competicions de la modalitat esprint en mapes tant interessants com Tossa de Mar, Pals, Begur, l’Escala i Roses. Aquestes competicions estan enfocades a esportistes de les categories elit masculina i femenina, i comptaran amb la participació de gairebé 20 esportistes internacionals vinguts d’arreu d’Europa que correran colze a colze amb els millors esportistes catalans. Com a apunt important, cal destacar la presència de Yannick Michiels (Bèlgica) medalla de bronze en l’actual Mundial esprint celebrat a Dinamarca el mes de juny.

La selecció catalana femenina estarà formada per les corredores Ona Ràfols, Laia Gil, Mar Serrallonga i Alba Trabal. La masculina l’integraran Marc Serrallonga, Biel Ràfols, Quim Vich i Jordi Moragas.

Els esportistes internacionals seran Warre Cuyper (Bèlgica), Josh O’Sullivan-Hourihan (Irlanda), Kevin O’Boyle (Irlanda), Jessica Lucchetta (Itàlia), Mattia Debertolis (Itàlia), Katherina Dzema (Ucraïna), Jan Bednarski (Polònia), Oskar Andren (Suècia), Ulrik Astrup (Noruega), Thomas Wilson (Regne Unit), Øystein Kvaal Østerbø (Noruega), Olena Babych (Ucraïna), Yannick Michiels (Bèlgica), Anna Nilsson Simkovics (Àustria), Erik Nilsson Simkovics (Àustria), Lone Karin Brochmann (Noruega), Mairi Eades (Regne Unit) i Tiago Leal (Portugal)

Com a Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, aquestes jornades es promouen amb l’objectiu de treballar per a ‘la internacionalització de l’orientació catalana al món’, per a ‘poder-nos situar en el mapa’ i també per ‘mostrar que tenim mapes molt interessants per al nostre esport’.

Així mateix, el fet de portar els millors esportistes internacionals a casa nostra ‘permetrà crear referents per als nostres joves’. Per aquest motiu, s’ha convidat als joves que formen part del Grup de Tecnificació en Orientació a estar present a les competicions i d’aquesta manera poder compartir experiències amb els esportistes absoluts.  

PROGRAMA

Dijous 20. Tarda – Lloret de Mar

Divendres 21. A partir de les 11.00h. Begur (Classificatòria Esprint)

A partir de les 16.00h. (Final Esprint) a Pals

Dissabte 22. A partir de les 11.00h. Roses (Ciutadella i casc antic)

A partir de les 15.30h. L’Escala (Centre) i a partir de les 16.15h micro-esprints dins les Ruïnes del Museu d’Arqueologia de Catalunya (Empúries)

Diumenge 23. Tossa de Mar. A partir de les 9.10h. Classificatòries Knoch Out (sortides en massa), 11.40h. Semi-finals i 12.10h. final. 

Diumenge setembre 15
Dissabte setembre 21
Diumenge setembre 22
Dissabte setembre 28
Dissabte octubre 5
Diumenge octubre 6
Dissabte octubre 12
Diumenge octubre 13
Dissabte octubre 19
Diumenge octubre 20
Dissabte octubre 26
No event found!
Load More