Actualització de la formació ofertada per la FCOC

La FCOC presenta el següent escrit per tal de fer una crida a la promoció de les formacions necessàries per a organitzar curses d’orientació i altres activitats relacionades:

Benvolguts,

              Per sort, cada vegada augmenta més el número de proves de Copa Catalana en les diferents modalitats. Aquesta temporada s’acostaran a la trentena. I darrerament, també augmenta el número de proves a nivell estatal amb la FEDO i d’internacionals amb l’IOF. Tot plegat, ens està portant a que se’ns exigeixi un control de la qualitat de les mateixes, i que per tant, també ho hàgim d’exigir nosaltres. Altres federacions, institucions, i els propis participants –cada cop de més nivell-, miren amb lupa que el que fem estigui ben fet i demanen cada vegada més perfecció. 

             Per això mateix, caldrà posar-nos al dia a l’hora de demanar formació i experiència per a fer tasques com controladors/jutges de curses, cap de cursa, cartografia, traçats, sportident… A les properes setmanes elaborarem llistes oficials FCOC amb les persones reconegudes per la Federació per tal de poder fer aquestes tasques. I a partir de llavors serà obligatori per a les organitzacions que les persones responsables per a dur a terme aquestes funcions a les competicions de Copa Catalana, o d’àmbit estatal i internacional, en formin part.  Cada comissió de cada disciplina, serà l’encarregada de dur aquest control.

              Som conscients d’una banda que el control d’aquestes formacions no sempre ha estat ideal i això fa que ni la pròpia FCOC tingui aquestes llistes actualitzades amb tothom que hi podria ser. Per aquest motiu demanem a tothom que cregui que pot estar reconegut en alguns dels camps, empleni el FORMULARI DE CERTIFICACIONS i ens el faci arribar per tal d’actualitzar les dades i no deixar ningú fora. D’altra banda, també reconeixem que els darrers anys tampoc hi ha hagut una oferta adequada per part de la FCOC de cursos i formacions que permetin a nous orientadors poder afegir-se a la realització d’aquestes tasques. Per aquest motiu, les properes setmanes es publicarà un calendari de totes les formacions i cursos que es faran al llarg d’aquest 2023, intentant arribar a cobrir totes les mancances. 

              Com que sabem que moltes organitzacions ja estan treballant en les proves d’enguany i que segurament compten amb persones que no apareixeran a la llista inicial, i que potser els cursos ja es faran un cop la prova s’hagi realitzat, per les curses del 2023 s’acceptaran propostes d’orientadors que no figurin a les llistes; amb el compromís que s’inscriguin i realitzin el curs pertinent al llarg de la present temporada. 

              Paral·lelament treballarem per a regularitzar un altre àmbit molt importat per a nosaltres. Gràcies a l’esforç i treball de molts de vosaltres, cada vegada són més els clubs que ofereixen escoletes i entrenaments destinats a la base. I cada vegada ens estan donant més alegries no només a nivell de resultats, sinó de fer créixer el número de llicències i participants a les nostres curses, i garantir un relleu generacional bàsic per a seguir endavant com esport. Malauradament, molts dels que estan al capdavant d’aquests grups no tenen la titulació oficial requerida per la SGEAF, i això pot acabar derivant en problemes amb inspeccions, assegurances i responsabilitats. Fa molts anys que no s’ofereixen aquestes titulacions desde de la FCOC, per la qual cosa ens sentim en part responsables de la situació. Per això, donarem màxima prioritat a la realització d’aquestes formacions al llarg de la present temporada, per tal de que tothom que hi tingui interès pugui acreditar-se, inscriure’s al ROPEC i complir totes les normatives. En aquest sentit, us demanem també que els o les interessades empleneu el formulari corresponent per poder organitzar els cursos que siguin necessaris.  FORMULARI TÈCNICS.”

Diumenge setembre 15
Dissabte setembre 21
Diumenge setembre 22
Dissabte setembre 28
Dissabte octubre 5
Diumenge octubre 6
Dissabte octubre 12
Diumenge octubre 13
Dissabte octubre 19
Diumenge octubre 20
Dissabte octubre 26
No event found!
Load More