Campus

CAMPUS d'EStiu

El Campus d’Orientació va néixer l’estiu del 2016, per tal de unir lleure i orientació en una proposta en forma de colònies en una casa. El format ha anat evolucionant al llarg dels anys, però els objectius segueixen intactes. Creiem fermament que l’orientació és molt més que un esport, i per això, en sentim orgullosos de compartir els següents objectius:

 • Fomentar l'esport i especialment les curses d'orientació. Per alguns serà el descobriment d'un esport minoritari.
 • Fomentar l'autonomia dels nois i noies, tant en l'aspecte esportiu com en la seva maduració com a persona.
 • Conèixer noves tècniques per poder millorar en l'esport de les curses d'orientació. Per això està pensat fer nivells en molt moments per tal que d'aquesta manera tothom pugui progressar al seu ritme.
 • Fomentar la convivència entre nois i noies interessats en aquest esport. Això també permetrà crear un clima de més lligams entre tots els participants quan es trobin a les curses. 
 • Conviure prop de la natura i respectar-la. En l'esport d'orientació és vital l'ús del bosc per la seva pràctica, però també cal que entre tots aprenguin a estimar-lo i cuidar-lo.
 • Educar en els valors de la convivència: saber respectar els altres companys, monitors i personal que pugui estar en contacte amb ells.

Informació general

Document amb informació general del campus

On i quan

Es realitza a finals d’estiu, abans que comenci el curs escolar 2022-2023, enguany serà del dissabte 26 d’agost al divendres 1 de setembre del 2022 en les diferents localitzacions depenen del grup repartides pel Berguedà, Solsonès i l’Alt Urgell.

A qui va dirigit

A tots/es aquells infants i joves que independentment del seu nivell i coneixements en les curses d’orientació, des dels que ja l’han probada i fan curses habitualment com pels no n’ha fet mai i volen descobrir aquest esport. Tots junts passarem una setmana en una casa de colònies on no només aprendran com interpretar els mapes i navegar pel bell mig del bosc, sinó que també hi haurà un component de lleure, i és que no es un “Stage” ni un “Training Camp”. Es faran jocs i moltes activitats complementàries a la natura junt als diversos entrenaments d'orientació. Diferenciarem els grups tenint en compte les edats dels infants i joves de la següent manera:

 • Campus INICIACIÓ 6-7 anys (2017-2016): NOVETAT!! consistirà d’un campus reduït de 3 dies a la casa de Cal Candi. No s’agafarà cap autocar i es centrara en els terrenys dels voltants de la casa. *Es valorarà si es dur a terme si no s'arriba a un mínim d’inscripcions (15 aprox).
 • Campus PETITS Cal Candi 8-12 anys (2015-2011): durara la setmana complerta, es dormirà cada dia a la casa de Cal Candi de Vilada, però es faran dos desplaçaments amb autocar per anar a fer entrenaments i passar el dia en altres localitzacions del Berguedà.
 • Campus MITJANS Port del Comte 13-15 anys (2010-2008): durara la setmana complerta, es dormirà a l’Alberg de Port del Comte menys un dia que es durà a terme un raid/excursió fins als mapes de Tuixent la Vansa on es passarà la nit en tendes. Es faran dues sortides amb autocars per anar a entrenar en terrenys propers.
 • Campus GRANS en Ruta 16-18 anys (2007-2005): Es planteja un campus diferents, on els primers dies el grup s'anirà desplaçant pel Berguedà. Començaran a Rasos de Peguera, traveseran la Serra d’Ensija per arribar a Gósol, faran raid, nits en tendes, etc. Més tard s’incorporaran al grup “Port del Comte” per acabar la setmana.

Inscripcions

Les inscripcions es realitzaran segons els terminis que s'indiquen a través del següent formulari (enllaç):

 • Fins el 30 d’abril → Período exclusiu per a federated FCOC
 • 1 maig al 24 de maig → Període obert a federats FCOC, FEDO i no federats
 • 25 maig al 15 de juny → Període obert per a tothom amb un recàrrec de +25€

Fitxes i Autoritzacions

Per cada participant s’haurà d’omplir i firmar els següents documents. Aquests impresos els podeu trobar en els links que s’indiquen o també a la página web.

Caldrà enviar-los* per correu a campus@orientacio.cat abans del 15 de juny (en finalitzar el període d'inscripció). I entregar-los en paper (als monitors) el primer dia del campus en el moment de la rebuda.
En enviar els documents anomeneu-los de la següent manera:
“Fitxa_Autoritzacions_Cognom1_Nom” i “Carta_Compromis_Cognom1_Nom”

CURSA POPULAR - Rogaine 3h Port del Comte

CURSA POPULAR - Rogaine 3h Port del Comte Com a activitat inaugural de l'edició d’enguany del campus 2023 es farà una cursa popular, modalitat Rogaining de 3h.

 • El programa aproximat serà el següent:
  10:00h Inscripcions ultima hora
  10:30h Explicacions prèvies i entrega de mapes (estrategia 15min)
  11:00h Sortida
  14:00h Meta
 • Inscripcions: Es faran a traves de l’aplicatiu de la FCOC, es tancaran el dimecres 23 d’agost i tindran un cost de 15€. S’acceptaran inscripcions el dia de la cursa fins a exhaurir mapes.
  Tots els participants del campus tindran la inscripció ja inclosa en el preu del campus, contarem mapa per a tots els participants al campus de Mitjans de Port del Comte, la resta també tenen inscripció gratuïta però demanem que ens escriviu un correu (campus@orientacio.cat) per comptabilitzar els mapes.
 • Ubicació: El Centre de competició, la sortida, meta i la taula d'inscripcions seran al peu de pista d'esquí de Port del Comte, davant de l’Alberg “el Mirador”. Podreu trobar un gran parking a les immediacions. Ubicació: 42.172500, 1.563294
 • Informació tècnica: Es correrà en el mapa del Senglar-O cartogràfiat i actualitzat al 2017 per celebrar el record del món de 250 fites. Es un mapa a escala 15.000 i eq. 10m.
  El bosc és majoritàriament blanc pel qual es pot corre molt bé, hi han grans linies de desforestació corresponents a les pistes d'esquí i a les parts altres abunda mes les zones obertes. Es un mapa amb desnivells pronunciats.
  Es farà servir el sistema sportident, els resultats seran enviats posteriorment per correu.
  Hi haurà un petit avituallament i no hi haurà entrega de premis.

Información general

Documento con información general del campus

Dónde y cuándo

Se realiza a finales de verano, antes de que comience el curso escolar 2022-2023, este año será del sábado 26 de agosto al viernes 1 de septiembre de 2022 en las
diferentes localizaciones dependen del grupo repartidas por el Berguedà, Solsonès y el Alt Urgell.

A quién va dirigido

A todos/as aquellos niños y jóvenes que independientemente de su nivel y conocimientos en las carreras de orientación, desde los que ya lo han probado y hacen carreras habitualmente como para los que no lo han hecho nunca y quieren descubrir este deporte. Todos juntos pasaremos una semana en una casa de colonias donde, no sólo, aprenderán cómo interpretar los mapas y navegar en medio del bosque, sino que también habrá un componente de ocio, y es que no es un “Stage” ni un “Training Camp” ”. Se realizan juegos y actividades complementarias a la naturaleza junto a los diversos entrenamientos de orientación. Diferenciaremos a los grupos teniendo en cuenta las edades de los niños y jóvenes de la siguiente manera:

 • Campus INICIACIÓN 6-7 años (2017-2016): ¡NOVEDAD!! Consistirá de un reducido campus de 3 días en la casa de Cal Candi y los entrenamientos se centrarán en los terrenos de los alrededores de la casa. *Se valorará si se lleva a cabo si no se llega a un mínimo de inscripciones (15 aprox).

 • Campus PEQUEÑOS Cal Candi 8-12 años (2015-2011): Tiene una duración de semana completa y se dormirá cada día en la casa de Cal Candi de Vilada. Se harán dos desplazamientos en autocar para ir a hacer entrenamientos y pasar el día en otras localizaciones del Berguedà.

 • Campus MEDIANOS Port del Comte 13-15 años (2010-2008): durará la semana completa, se dormirá en el Albergue de Port del Comte menos un día que se llevará a cabo un raid/excursión hasta los mapas de Tuixent la Vansa on pasarán la noche en tiendas de campaña. Se realizarán dos salidas en autocares para ir a entrenar en terrenos cercanos.

 • Campus GRANDES en Ruta 16-18 años (2007-2005): Se plantea un campus diferente, donde los primeros días el grupo se irá desplazando por el Berguedà. Empezarán en Rasos de Peguera, atravesarán la Sierra de Ensija para llegar a Gósol, harán raid, noches en tiendas de campaña, etc. Más tarde se añadirán al grupo “Port del Compte” para terminar juntos la semana.

Inscripciones

Las inscripciones se realizarán según los plazos que se indican a través del siguiente formulario:

- Català: https://forms.gle/UGE3NJQDyJhDZQP77

- Castellano: https://forms.gle/42FmbeG7RU6fFTyGA

 • Hasta el 30 de abril → Período exclusivo para los federados de la FCOC.
 • 1 de maio a 31 de maio → Período abierto a federados FCOC, FEDO y no federados
 • 1 de junio al 15 de junio→ Período abierto para todo el mundo con recàrrega de 30€

Fichas y Autorizaciones

por cada participante se deberá cumplimentar y firmar los siguientes documentos. Estos impresos se pueden encontrar en los links que se indican o también en la página web.

- Carta de Compromiso: link a la carta compromiso (es una página)

- Ficha de autorizaciones: link a las autorizaciones (son cuatro páginas)

Habrá que enviarlos* por correo a campus@orientacio.cat antes del 15 de junio (al finalizar el período de inscripción). Y entregarlos en papel (a los monitores) el primer día del campus en el momento del recibimiento. Al enviar los documentos poned de nombre:

“Ficha_Autorizaciones_Apellido1_Nombre” y “Carta_Compromis_Apellido1_Nombre”

Inscripcions

Les inscripcions es realitzaran segons els terminis que s'indiquen a través del següent formulari (enllaç):

 • Fins el 30 d’abril → Període exclusiu per a federats FCOC
 • 1 maig al 24 de maig → Període obert a federats FCOC, FEDO i no federats
 • 25 maig al 15 de juny → Període obert per a tothom amb un recàrrec de +25€

Més informació sobre els pagaments i com realitzar-los la trobareu al butlletí informatiu del Campus!

2021

Fotos Link 1

2020

Fotos Link 1

2019

Fotos Link 1

2018

Fotos disponibles només a través del web

2017

Fotos disponibles només a través del web

2016

Fotos Link 1

A cada Campus, de forma diària, s’ha fet un petit relat de com ha anat el dia. A la següent edició, aquí serà on compartirem diàriament aquest petit relat, per tal que mares i pares puguin seguir, amb un petit resum, els transcurs del campus.

Link al pdf 2022  - link2022


Per rememorar les passades edicions, us deixem aquí tots els relats:

Link al pdf 2021  - link2021

Link al pdf 2020  - link2020

Link al pdf 2019 - link2019

Link a pdf 2018 : link2018

Link a pdf 2017 : link2017

Link a pdf 2016 : link2016

Envieu un correu electrònic a l'adreça:

campus@orientacio.cat