Welcome Pack CLUBS 2020

Josep Mª Santigo - President FCOCBenvolguts amics,
És per mi un plaer donar-vos la benvinguda a aquesta pàgina web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya. Hem intentat fer-la amb un disseny modern i funcional, però sobretot amb l’objectiu de fer-la pràctica, eficaç i eficient a l’hora de cercar informació.

A continuació podeu trobar detallats els diferents avantatges que com a clubs membres obtindreu de la Federació, així com els drets i compromisos que també heu de tenir en compte pel bon funcionament de totes les nostres disciplines.

Us recordo que podeu contactar personalment amb mi per a qualsevol dubte i/o aclariment. O fer-ho directament amb qualsevol dels membres de la Junta Directiva o Comissions Específiques en que tenim estructurat l’organigrama de la nostra federació. Trobareu tots els contactes també a aquesta web o els podeu demanar a la secretaria de la nostra seu.

Aprofito també per oferir a tots aquells que, sense estar encara federats o essent un club que no pertany encara a la FCOC, desitgin apropar-se a l’esport de l’orientació en qualsevol de les seves disciplines (peu, rogaine, mtbo, raid d’aventura, trail-o, ski-o i e-orientació). A aquesta web trobareu tota la informació que pugui ser del vostre interès.

I més enllà d’això, com he dit abans, no dubteu en contactar-nos per al que pugueu necessitar. Us convido a fer el pas d’entrar al món de buscar fites, on de ben segur, trobareu balises i moltes altres alegries i satisfaccions.
Josep M. Santiago

Avantatges i possibilitats

 1.  Organitzar curses oficials de COPA CATALANA i CAMPIONATS de CATALUNYA.
 2. Introduir curses populars en el calendari oficial de la FCOC.
 3. Disposició de la llista FCOC per a promoció i publicitat de curses i activitats d’orientació.
 4. Disposar de forma gratuïta de controladors per a curses oficials.
 5. Puntuar en la COPA CATALANA de CLUBS.
 6. Aportar socis a les puntuacions individuals en les seves respectives categories de Copa Catalana.
 7. Realitzar llicencies a la FCOC, amb assegurança per a totes les curses internacionals.
 8. Accés a llicencies per a les 4 disciplines esportives.
 9. Subvencions per a la realització de MAPES NOUS.
 10. Subvencions per a Copa Catalana i Campionats de Catalunya.
 11. Aportar socis federats a les SELECCIONS CATALANES.
 12. Aportar socis federats al grup de BASE i SELECCIONS CATALANES.
 13. Aportar socis federats als entrenaments oficials FCOC.
 14. Aportar socis federats a formacions especialitzades i tècniques, anuals i repartides pel territori Català.
 15. Aportar joves socis federats al Campus d’estiu FCOC a un preu reduït.
 16. Els federats FCOC poden inscriure’s a les marxes de “road book” organitzades per la Federació Catalana de Ciclisme, segons el conveni signat l’any 2014 amb FCC.
 17. Recolzament jurídic en conflictes esportius des dels serveis jurídics de la UFEC mitjançant la FCOC en casos greus.
 18. La pòlissa de Responsabilitat civil FCOC cobreix els ESDEVENIMENTS que estan dins de la copa catalana per tercers, però no als voluntaris organitzadors d’aquests esdeveniments. Per tant respon a efectes de l’esdeveniment en general però no en cas de negligència dels organitzadors.
 19. Aportar socis amb veu a les Assemblees General FCOC ordinària (juny) i extraordinària (desembre).
 20. Aportar representants de club amb veu i vot en les Assemblees ordinària (juny) i extraordinària (desembre).
 21. Compra d’equipacions oficials de la FCOC.
 22. Aparèixer en la WEB FCOC com a club afiliat.
 23. Utilització a preu reduït del sistema d’inscripcions FCOC.
 24. Disposició GRATUITA del material tècnic sportident de la FCOC per a competicions oficials de copa catalana, campionats de Catalunya, cursa de la Dona i curses escolars. Sempre amb una petició formal i amb temps a la FCOC.
 25. Disposició a preu reduït del material tècnic sportident de la FCOC per a competicions populars i activitats de club.
 26. Mencions en les diferents Xarxes Socials de la FCOC en competicions i activitats.

Obligacions

 1. Quota anual de club. (150€ + 6€ ( N-10 ), on N = número de socis federats, amb excepcions per a clubs de menys de 10 socis).
 2. Cànon per a curses de copa catalana i campionats de Catalunya (entre 0€ i 250€).
 3. Utilització del sistema d’inscripcions FCOC en competicions oficials.
 4. Utilització de material de promoció FCOC en competicions oficials, com arc, banderes, pancarta…sobretot en els premis. D’aquesta manera es fa més gran la imatge de les curses d’orientació, trencant el mite d’esport petit.
 5. Aportació de controladors per a altres competicions oficials, almenys un per cada cursa oficial organitzada.
 6. Participació en Assemblea General i Assemblea de Clubs.
 7. Concessions (amb previ contacte i avís) de mapes per a entrenaments dels grups de Tecnificació i Selecció Absoluta per a realitzar entrenaments i ajudar a augmentar el nivell esportiu d’aquest col·lectiu que representa a la FCOC esportivament.
 8. Acceptar les condicions de concessió de material FCOC recollides en el document corresponent.
 9. Disposar d’almenys una còpia de la petició d’assistència mèdica d’urgència de l’assegurança anual impresa en cada cursa organitzada per un club FCOC.
 10. Contractar una pòlissa de Responsabilitat Civil per cobrir els accidents a tercers ocasionats pels voluntaris organitzadors de les curses en les curses de copa catalana i activitats.
 11. Contractar assegurança temporal per a totes aquelles persones que participin a les competicions sense llicència federativa. Aquesta temporal ha d’estar tramitada amb la FCOC en totes les curses oficials de copa catalana. En les curses populars pot provenir d’un altre entitat però també és obligatòria.