Comença la temporada internacional pels joves orientadors catalans

Demà dimarts, dia 17 de maig començarà la temporada internacional pels orientadors catalans de les categories cadet i juvenil. Concretament el tret de sortida el donarà la primera cursa de la Gimnasiada que es celebra del 15 al 22 de maig a Normandia (França) i està organitzada per l’ISF (International School Sport Federation). Jan Amat (Aligots), Bernat Selva (UEVic) i Guinedell Faja (Aligots) es troben des de dissabte a terres normandes amb la resta de l’equip de la selecció espanyola per disputar aquesta competició que comptarà amb 17 esports, 3 més de paralímpics, i en la qual hi participen 3.500 joves arribats de tot el món. Apunten que són els Jocs Olímpics dels joves i que es tracta d’un assaig pels francesos de cara a l’organització dels Jocs Olímpics de París 2024.

La Gimnasiada serà la primera convocatòria internacional i la segona serà l’europeu d’orientació EYOC (European Youth Orienteering Championships) que enguany es disputarà a Salgotarjani (Hongria) de l’1 al 4 de juliol. En aquesta segona convocatòria de la Federació Española d’Orientació (FEDO), a part d’Amat (M16), Selva (M16)i Faja (W16) també hi participaran Judit Ravell W18 (Montsant), Lola Gabarró W18 (COC) i Ernest Pou M16 (Aligots). 

A la Gimnasiada hi haurà una única categoria que serà U18. Les delegacions estan formades per un màxim de 4 nois i 4 noies dels anys 2004, 2005 i 2006. Demà dimarts es disputarà la cursa de mitja distància a Radon, dijous l’esprint a Granville i divendres hi haurà uns relleus mixtes formats per 3 corredors de diferent gènere i país. També hi haurà una classificació final per països que vindrà determinada per les 3 millors classificacions de nois i les 3 de noies, podent puntuar només un atleta del 2004 de cada gènere. 

Un mes i mig després de la Gimnasiada es disputarà l’europeu d’orientació, una gran oportunitat per competir i comparar-se amb els millors corredors d’Europa. L’EYOC comptarà amb 3 proves puntuables que seran la llarga distància, esprint i relleus. Les categories de l’EYOC seran les habituals, WM16 i WM18. La delegació catalana, amb 6 corredors/es, serà la més nombrosa dins la selecció espanyola que compta en total amb 16 esportistes. Si Amat, Selva, Faja i Ravell ja van participar a l’europeu de l’any passat celebrat a Lituània, Gabarró i Pou s’estrenen de forma oficial amb l’equip de la selecció.