Els actuals campions del Món de Rogaining, Albert Herrero i Andris Ansabergs, confirmen participació al WRC 2023

Els dos corredors d’Aligots Girona, campions del Món de Rogaining a Txèquia el passat agost, han confirmat la seva inscripció al mundial del proper juliol per a defensar el seu títol. L’edició d’aquest estiu es farà el cap de setmana del 29 i 30 de juliol, als boscos de l’estació de muntanya de Northstar, a Califòrnia (EEUU). De fet, el mapa es situarà al nordoest del mític Llac Tahoe, a la frontera amb l’estat de Nevada i amb Reno com a gran ciutat més coneguda i més propera.

La prova, com sempre als mundials, serà de 24 hores ininterrompudes on els corredors hauran de planificar i tirar endavant una estratègia que els permeti passar pel màxim de punts de controls possibles sumant la puntuació més alta.

L’Albert va ser el primer català en assolir el títol de campió del món absolut de Rogaining el 2022, i ja havia sigut campió d’Europa el 2017. I en el seu historial compta amb múltiples campionats nacionals i estatals d’aquesta disciplina. La seva darrera aventura, però, va ser fa només uns mesos participant a la mítica Barkley Marathon on va arribar al darrer bucle convertint-se en el català i espanyol que ha arribat més lluny a la prova.

El seu company, el lituà i també aligot Andris Ansaberg, a part de compartir el títol mundial des del passat estiu, compta també amb un ampli currículum en el rogaining i el trail running, com a l’Ultra Trail del Montblanc o ser el primer finisher the The Bandit Marathon.

L’equip representa oficialment a la Selecció Catalana, doncs la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya és reconeguda per la Internacional Rogaining Federation i té l’autorització de la federació estatal Iberogaine. Ja al passat podi del mundial la senyera va ocupar el lloc més alt amb l’equip Icebug Catalunya HO dels dos Aligots.