Èxit català a la setmana catalana de l’esport

  • Els catalans brillen entre les estrelles mundials d’orientació sprint

     

  • Mapes de 1r nivell i competicions a zones d’interès cultural com les ruïnes d’Empúries

Del 20 al 23 d’octubre la població de Lloret ha pogut veure com un grup d’elits del més alt nivell internacional participaven a unes competicions i entrenaments emmarcats dins de la Setmana Catalana de l’Esport. Aquestes competicions han estat organitzades per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya i amb l’ajuda de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Tots els atletes van gaudir d’un programa que permetia explorar els racons més bonics de la comarca empordanesa així com els carrers de pobles com l’Escala, Pals, Begur o Roses. De tots els dies que ha durat l’esdeveniment, cal destacar-ne aquells on es van celebrar les competicions orientades a Sprint i Knock-out.

El divendres al matí els atletes van participar a la qualificatòria al poble de Begur. El centre històric de la ciutat, incloent-hi el castell que es remunta a l’època mitjaval, va poder veure com Yannick Michiels i Olena Babych feien els millors temps de les seves respectives categories.

Per la tarda es disputava al poble de Pals la final. Aquest petit poble va dificultar molt la navegació a tots els participants fent que la final estigués disputada fins a l’últim control.

En la categoria femenina Olena Babych (UCR) es va endur la victòria amb un temps de 13:42, sent segona la catalana Ona Ràfols amb 14:07 i en tercera posició l’italiana Jessica Lucchetta amb 14:25. Pel que fa als homes, Yannick Michiels, 3r del món als últims campionats del Món de Sprint es va endur la victòria amb 13:41. En 2a posició empatats es van situar l’italià Mattia Debertolis i Marc Serrallonga amb un temps de 13:50.

Resultats Quali Begur

Resultats Final Pals

L’últim dia va celebrar-se el Knock-out, una disciplina de recent creació on els participants han d’anar passant rondes classificatòries fins a arribar a la final de 6. Aquesta final va tenir molt color català (3 noies i 1 noi) i els resultats van ser els següents:

Femení

  1. Anna Nilsson (AUS)
  2. Ona Ràfols (CAT)
  3. Jessica Lucchetta (ITA)

Masculí

  1. Ulrik Astrup (NOR)
  2. Marc Serrallonga (CAT)
  3. Yannick Michiels (BEL)

Resultats dels Knock-outs

Fotos per Paula Padilla i Biel Ràfols

Dissabte abril 27
All Day Raiverd
Diumenge abril 28
Dimecres maig 1
Dissabte maig 4
Diumenge maig 5
Dissabte maig 11
Dissabte maig 25
Diumenge maig 26
Dissabte juny 1
Diumenge juny 2
No event found!
Load More