Finalitza la lliga espanyola d’orientació 21 amb el Trofeu Costa Cálida

El passat cap de setmana es va disputar a Alhama de Múrcia la 33ena edició del Trofeu Costa Cálida d’Orientació que va comptar amb la participació de 72 corredors i corredores catalans. En total van pujar al podi fins a 11 vegades amb 4 ors, 4 plates i 3 bronzes.

Les tres curses (llarga, mitja i esprint) es van córrer en els terrenys característics de la regió murciana, àrids i amb les típiques rieres seques que defineixen l’orografia. La cursa mitja es va disputar en un bosc de relleu suau i poca visibilitat degut a l’abundant sotabosc i les branques baixes dels arbres. Les pedres amagades sota les plantes van alentir molt la cursa i també van provocar alguna lesió.

A la tarda del dissabte es va disputar un divertit i ràpid esprint de bosc, a la mateixa zona, que va guanyar en categoria elit l’igualadí Quim Vich. La cursa de llarga distància del diumenge permetia un ritme més alt degut a que no hi havia tant sotabosc i que, en alguns trams, els recorreguts podien transcórrer per camins.

Els resultats més destacats pels orientadors catalans són els següents. Per la classificació final del Costa Cálida comptaven els temps de les curses de mitja i llarga.

OR: Bruna Sanz (F12), Ernest Pou (F16E), Albert Acedo (M21A) i Gemma Solé (F50),

Plata: Xènia Ledesma (F20), Alba Trabal (F21A), Rose Kowalski (F40), Joan Borràs (M50)

Bronze: Judit Ravell (F18E), Marc Amat (M45), Thomas Wilson (ME).