Selecció catalana Curses orientació

Des de la direcció tècnica de la FCOC s’estructura una proposta ambiciosa que treballa en forma de piràmide, donant un suport en un grup gran en la base i oferint també avantatges per als referents en categories absolutes.

La idea és tenir en un futur pròxim i de forma anual unes seleccions de cadascuna de les modalitats que la FCOC engloba (O-Peu, Rogaining, Raid i MTB-O) buscat la manera més adequada d’oferir el suport als esportistes i per a promocionar la modalitat.

OBJECTIUS GENERALS
  • Donar el màxim suport als esportistes Catalans per millorar esportivament i participar en competicions internacionals d’alt nivell.
  • Aconseguir els millors resultats possibles en els Campionats d’Espanya i les competicions internacionals en les quals es competeix com a Selecció Catalana.
  • Treballar centrats en la base per garantir un futur prometedor.

ELS EQUIPS

A sota podeu trobar els diferents equips. Tots aquests equips es basen en el Projecte de tecnificació FCOC:

  • El GTO (Grup de Tecnificació) té com a objectiu generar hàbits d’entrenament i plantejar objectius de rendiment. És un grup permanent que treballa durant tota la temporada plantejant-se objectius a llarg termini, treballant dia a dia amb entrenaments setmanals al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.
  • La selecció absoluta MTB-O té com a finalitat donar suport als millors esportistes catalans per a competir en els Campionats d’Espanya, motivar al grup de corredors i corredores de MTBO de Catalunya i crear referents esportius entre la comunitat orientadora.
  • La selecció absoluta O-Peu té com a finalitat donar suport als millors esportistes catalans per a competir en els Campionats d’Espanya, per classificar-se en seleccions Espanyoles i competir internacionalment. Amb un projecte estable i objectius a llarg termini, aconseguiexi motivar al grup de selecció absoluta i crear referents esportius entre la comunitat orientadora.
  • La selecció absoluta Rogaining té com a finalitat donar suport als millors esportistes catalans per a competir en el Campionat del Mon (WRC) o en el Campionat d’Europa (ERC), representant internacionalment la Selecció Catalana. Així aconseguim motivar al grup de selecció, generar hàbits d’entrenament entre els orientadors i crear referents esportius entre la comunitat orientadora.
  • La selecció CESA O-Peu serà la representació de la FCOC en el Campionat d’Espanya Escolar, en el qual participen 4 noies i 4 nois de les categories infantil (H14), cadet (H16) i Juvenil (H18) i que es disputa cada any en una comunitat autònoma diferent.