Primeres curses de la Copa Catalana d’Orientació O-Peu 2020

Ripoll va acollir la competició d’aquest cap de setmana

Primeres curses de la Copa Catalana d’orientació O-Peu 2020

Els boscos propers a Ripoll (Ripollès) van acollir el passat cap de setmana, les primeres curses de la Copa Catalana d’Orientació O-Peu que no s’havia pogut iniciar degut a la pandèmia Covid-19. La cursa de dissabte va ser el Campionat de Catalunya de Llarga Distància que van guanyar dos corredor de GO-Xtreme, Mar Serrallonga i Marc Serrallonga, en dones i homes respectivament. En total hi van participar 392 corredors, una xifra lluny de les habituals, peròprou elevada per ser la primera d’aquest període de confinament. En aquest sentit, es van complir totes les normes de seguretat establertes al protocol.
 
La competició oficial de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya va reiniciar-se a principis de juliol amb diferents curses populars. El fet de ser un esport en un entorn natural, individual, i sense un recorregut preestablert comú a tots els corredors, va propiciar que el protocol de tornada a l’activitat fos dels primers en ser aprovat pel Procicat i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

No ha estat fins aquest cap de setmana que han tornat les competicions d’àmbit nacional. I ha estat amb les dues primeres curses de la Copa Catalana 2020, el Campionat de Catalunya de Llarga Distància i una cursa de mitja distància. El club encarregat d’encetar la temporada ha estat Aligots de Girona, organitzant les dues proves al municipi de Ripoll, amb un mapa nou cartografiat pel romanès Ionut Zinca.

Dissabte es va córrer la distància llarga a una zona típica de la comarca del Ripollès, amb
altituds des dels 715m. a la població de Ripoll, fins als 930m. de la part més alta. Combinació de prats i boscos majoritàriament de pi, amb pendents molt variables, fortes en alguna zona.
 
Serrallonga es va endur la victòria amb 1h43’10”. El segon lloc va ser pel gironí Eloi Martí (Aligots) amb 1h45’21” i el podi el va completar Quim Vich (COC) amb 1h51’47”. En categoria femenina va ser la guanyadora la també corredora de Grions, Mar Serrallonga amb 1h44’40”. Va superar a Laura Baus (Aligots) amb 1h49’14” i Alba Trabal (Gastant Keks) 2h12’21”.
 
Diumenge va ser el torn de la mitja distància. Cursa molt més ràpida per un terreny molt obert de bosc net, on el relleu va ser clau a l’hora de llegir el mapa. En categoria femenina va repetir podi Mar Serrallonga (Grions), acompanyada d’Annabel Valledor (BadalonaO) i Laura Baus (Aligots). En homes, triomf per Quim Vich (COC), segon d’Eloi Martí (Aligots) i tercer Aniol Bisquert (UE Vic).
 

Podeu consultar els resultats de totes les categories i fotografies a 

www.aligots.cat

Deixa un comentari