EL PROPER CAP DE SETMANA ES DISPUTA EL CAMPIONAT DEL MÓN DE ROGAINING

CATALUNYA HI PARTICIPA OFICIALMENT AMB 10 EQUIPS

 

LA DARRERA EDICIÓ (2019) ES VA DISPUTAR A LA MOLINA

 

El proper divendres 26 a les 12:00 del migdia es donarà la sortida al 17è Campionat del Món de Rogaining a l’estació d’esquí de Paprsek, Olomouc Region-Moravia, a la República Txeca. El miler de corredors i corredores que hi participaran tindran per davant 24 hores per localitzar el màxim de balises possibles i sumar el màxim de punts, només amb l’ajuda del mapa i una brúixola. Un mapa que se’ls haurà lliurat a les 9:30 per tal de tenir 2 hores per a preparar l’estratègia. Després, córrer. Ho faran per un terreny muntanyós de les muntanyes Rychleby i Kralicky Sneznik al llarg de la frontera entre República Txeca i Polònia, amb una altitud entre els 500 i 1424 m sobre el nivell del mar cobert per boscos mixts (coníferes i de fulla ampla) amb diversos nivells de transitabilitat, moltes valls profundes i nombrosos corrents d’aigua. Moltes pistes forestals, camins i corriols per on alguns correran i d’altres caminaran segons les capacitats físiques i tècniques de cadascú.

Prop de 300 equips (de 2 o 3 corredors) d’una trentena de països d’arreu del món. Entre ells, 10 equips que representaran la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya a les diferents categories. Hi destaca l’Icebug Catalunya HO que opta a tot a la categoria absoluta amb el gironí Albert Herrero i el letó resident a Torredembarra Andris Ansabergs. La parella amb molta experiència en l’ultrallarga distància i també en orientació, hi arriba amb molt bones sensacions i amb ganes de fer història per a l’orientació catalana. A la categoria mixta absoluta l’Icebug Catalunya XO format pels tarragonins Magí Llaveria i Laura Escolà és el segon dels equips de selecció catalana. També poden estar molt amunt a la classificació l’equip Icebug Catalunya XV, a la categoria mixta veterans (majors de 40 anys). Amb la Raquel Font i la Marta Planas (top 10 en diferents europeus i mundials en fèmines) s’hi afegeix en aquesta ocasió en Guillem Garcia de Marina per mirar d’assolir un bon resultat en categoria mixta. I a la categoria de joves (menors de 23 anys) on els actuals campions i subcampions del món (el 2019 a La Molina) són catalans, intentaran assolir el títol en Roger Virgili i en Pol Canosa Icebug Catalunya MY. Sis equips més correran a les categories Mixta absoluta, Mixta Veterans, Dones Veteranes i Homes Ultraveterans.

El darrer campionat del món es va fer a Catalunya el 2019, i el proper serà a Califòrnia (USA) el proper estiu. La competició és anual, però la pandèmia del Covid ha provocat que les dues darreres edicions s’hagin posposat. Austràlia (el bressol d’aquesta disciplina) i Nova Zelanda solen mantenir opcions a totes les competicions internacionals, com els Estats Units o Canadà. Però els països del nord d’Europa com Letònia, Estònia, Txèquia, Lituània o Finlàndia són els que acostumen a emplenar els podis. Catalunya també té un nivell destacable en aquesta disciplina, i tracta de tu a tu a la resta de competidors. També hi haurà equips Ucraïnesos, però cap de rus per primera vegada, deixant fora una de les potències d’aquest esport.

 

Més informació:

 Web FCOC: www.orientacio.cat

Web IRF: https://www.rogaining.org/

Web Oficial Mundial: https://wrc2022.rogaining.cz/

Web Oficial darrer Mundial a La Molina: https://www.wrc2019.cat/

 

Video Promocional Mundial La Molina: https://youtu.be/WySUevpsOM0

Vídeo Resum Mundial La Molina: https://youtu.be/h7vMo5andls

Diumenge setembre 15
Dissabte setembre 21
Diumenge setembre 22
Dissabte setembre 28
Dissabte octubre 5
Diumenge octubre 6
Dissabte octubre 12
Diumenge octubre 13
Dissabte octubre 19
Diumenge octubre 20
Dissabte octubre 26
No event found!
Load More