Molt bon inici de la lliga espanyola d’orientació pels corredors catalans

  • La Serra alacantina de Peña Rubia i el municipi d’Ibi, van acollir les 3 primeres curses del 2022
  • 16 podis a la classificació final i destacades atuaciones en totes les curses

Tret de sortida a la temporada 2022 d’orientació, modalitat O-Peu, el passat cap de setmana, amb 3 curses al municipi alacantí d’Ibi i a la serra de Peña Rubia. Nous objectius i moltes ganes de trepitjar altre cop el bosc van ser característiques comunes pels més de 1.000 corredors i corredores, molts d’ells internacionals ja que era una prova puntuable pel World Ranking Event. Brillant actuació del corredor del CAT-O Thomas Wilson a elit amb una segona posició final. 

Debut del club català CAT-O a la màxima divisió amb excel·lents resultats ja que es situa en tercera posició del rànquing, a només 4 punts del club de Màlaga COMA. En primera posició hi trobem els alacantins Colivenc. També cal destacar l’actuació dels altres dos clubs catalans: Montsant i Go-Xtreme. A nivell individual, moltes medalles a la classificació final cap a Catalunya, en total 16: 6 d’or, 6 d’argent i 4 de bronze. 

Pel que fa als terrenys, cal destacar que les curses de bosc eren totalment de vegetació mediterrània, bosc de pi, amb abundant sotabosc i zones molt pedregoses que alentien considerablement la velocitat de les curses. Els rius secs definien el terreny i marcaven constants pujades i baixades per arribar de control a control, sobretot a la cursa de llarga distància, duríssima pels traçats i pel fort desnivell. L’esprint pel centre urbà d’Ibi era ràpid amb alguna zona tècnica on calia estar molt atent en la lectura del mapa. 

Els resultats finals després de la suma per punts de les 3 curses van ser els següents: 

Medalla d’or: Aleix Puig (M12); Ernest Pou (M16E); Alba Trabal (F21A); Marta Bruns (F35A); Rose Kowalski (F40); Mireia Martínez (F55)

Medalla de plata: Thomas Wilson (ME); Joan Méndez (M14); Sebastian Ordóñez (M35A); Narcís Pou (M40); Anna Amigó (F45); Joan Borràs (M50)

Medalla de bronze: Guinedell Faja (F16E); Arnau Loro (M21A); Xavier Arumí (M35A); Rosa M. Sanjaume (F50)