Montse Buscart i Guinedell Faja, en els podis del City Race Córdoba

  • Eren curses puntuables per la Lliga Espanyola d’Orientació 2023

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Córdoba l’Euro City Race Tour, unes curses d’orientació puntuables per la Lliga Espanyola d’Orientació englobades dins el circuit de curses urbanes europees que porta aquest mateix nom. En la suma de les dues curses i per tant en el podi del trofeu destaquem el tercer lloc de Montse Buscart (CAT-O) a F45 i pel que fa 

a la cursa pròpiament urbana del City Race que era una llarga distància pel nucli històric de la ciutat andalusa, Guinedell Faja (CAT-O) va guanyar a la categoria junior (-W20). 

La cursa de mitja distància del dissabte va ser en uns terrenys rústics, que combinaven zona boscosa amb una altra més de parc, amb múltiples camins i corriols. El diumenge va ser el plat fort amb una cursa urbana llarga que portava els corredors i corredores pels carrers i carrerons d’aquesta ciutat que és patrimoni de la humanitat. Bona velocitat de carrera i algunes dificultats per sortejar turistes en la zona més propera a la Mezquita que, fins i tot, tenia una fita dins dels seus jardins. 

Es tracta del tercer trofeu puntuable de la lliga espanyola d’orientació que continuarà d’aquí 15 dies a Gamonal i Navalcan (Toledo) i que tindrà la primera prova rellevant el mes d’abril amb la celebració del Campionat d’Espanya de llarga distància i relleus mixtes a Soria.