Pluja de medalles al Campionat d’Espanya d’Orientació

Catalunya torna de Soria amb el triomf per comunitats, 21 podis individuals a la llarga distància i 9 pels equips de relleus mixtes

Primera part del Campionat d’Espanya d’Orientació (llarga distància i relleus mixtes) superada amb èxit rotund per Catalunya i els seus orientadors i orientadores. La província de Soria va acollir el passat cap de setmana una nova edició del CEO amb uns terrenys espectaculars i un ambient immillorable amb 1.500 participants. Catalunya va ser la gran triomfadora d’aquest campionat ja que va guanyar-lo per comunitats per davant de Madrid i Comunitat Valenciana i va omplir els podis de color groc amb les 21 medalles a la llarga distància i les 9 dels equips dels relleus mixtes.

La llarga distancia es va disputar en un bosc de Sotolengo, a tocar de l’embassament de la Cuerda del Pozo. Terrenys molt suaus pel que fa al relleu, poc sotabosc i arbrat bàsicament de pi negre amb algunes zones de roure complementat amb algunes parts rocoses. Això va fer possible que les curses es disputessin a alta velocitat i que tinguessin com a principal aliat els rumbs amb una utilització precisa de la brúixola. En la categoria elit va brillar Ona Ràfols (CAT-O) que va aconseguir la segona posició i Pau Llorens (CAT-O) la tercera, així com Anna Serrallonga (GOXtreme) en 5à posició.

A la resta de categories, van quedar campions d’Espanya: Maria Gumà F16 (CAT-O), Cesc Amat M16 (CAT-O), Guinedell Faja F18E (CAT-O), Bernat Selva M18E (UEVic), Mònica Aguilera F45 (CAT-O), Anna Amigó F50 (CAT-O), Joan Borràs M50 (Montsant) i Mireia Martínez F55 (CAT-O).

Sotscampions d’Espanya Roger Puig U10 (CAT-O), Aleix Puig M12 (CAT-O), Arlet Sales F16 (UEVic), Joan Méndez M16 (CAT-O), Marta Bruns F35A (CAT-O) i Montse Buscart F45 (CAT-O). I medalla de bronze per a Jana Rifa F16 (UEVic), Lola Gabarró F18E (CAT-O), Maria Belloso F20 (CAT-O), Annabel Valledor F35A (CAT-O) i Carme Cristòfol F70 (CAT-O). Tercera posició també per a Alexandra Svarcova a 35B (CAT-O) i Rose Kowalski segona a F40 (CAT-O).

Dissabte a la tarda es van córrer els relleus en la població d’Abejar. Molt emocionants van ser les postes en totes les categories. Tot i que la població aparentment no semblava molt difícil a nivell tècnic, la proximitat de les fites i l’alta velocitat de carrera van complicar a més d’un la cursa per la limitació de l’anticipació. L’equip 1 de Catalunya format per Ona Ràfols, Anna Serrallonga, Marc Serrallonga i Quim Vich va ser 2ns, l’equip 3 (Eloi Martí, Jana Lüsher, Roger Virgili i Xènia Ledesma) van ser 4rts i l’equip 2 format per Pau Llorens, Alba Trabal, Biel Ràfols i Joana Martí, 5ens.

Or les categories cadet, junior, veterà B i Veterà C amb els equips 1 de Catalunya; Plata a cadet (equip 2) i veterà A i bronze a junior (equip 2) i Veterà C (equip 2).

Diumenge es va córrer una cursa de mitjà distància puntuable per la lliga espanyola. Per les categories sub16 i sub18 les curses de Soria eren puntuables per classificar-se per l’europeu EYOC que tindrà lloc a Bulgària el mes de juny, i per la sub20 pel mundial JWOC que es celebrarà a Romania el juliol. Les posicions s’acabaran de definir d’aquí a 15 dies a Albarracin però amb les curses disputades fins ara, hi ha molts joves orientadors catalans en posició de ser seleccionats.

La segona part del CEO tindrà lloc el mes d’octubre a Àvila amb les curses de mitja distancia, esprint i relleus clàssics (3 postes del mateix gènere).