Publicat el Butlletí 1 del Campionat del Món d’Orientació de Veterans

Se celebrarà a Girona del 8 al 15 d’agost del 2025

Avui s’ha fet públic el Butlletí 1 del Campionat del Món d’Orientació de Veterans que es diputarà a Girona i la Costa Brava del 8 al 15 d’agost de l’any 2025. Es tracta d’una competició que aplegarà milers de participants de tot el món agrupats en categories que aniran dels 35 anys, a més de 100. L’organització va a càrrec de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC).

El Butlletí està estructurat en dues parts: la primera és de caràcter més general sobre la zona, amb una part introductòria, com arribar-hi, on allotjar-se i quines activitats paral·leles s’hi celebraran. La segona part del butlletí se centra en els aspectes més específics i tècnics de la competició com el calendari previst, la modalitat de curses que s’hi diputaran, la informació tècnica dels terrenys o els terminis d’inscripcions que s’obriran el pròxim 7 d’agost.

Les curses de format esprint (classificatòria i final) tindran lloc a la ciutat de Girona. La classificatòria de bosc a Torroella de Montgrí i les finals (mitja i llarga) a Pals. També hi haurà model events a Banyoles, Besalú i mapa d’entrenament a les ruïnes d’Empúries.

Amb aquest Butlletí s’inicia el compte enrere d’aquest Mundial de Veterans d’Orientació que serà una presentació de la FCOC com a organitzadora d’una cursa d’aquestes dimensions, sota el paraigua de la IOF (International Orienteering Federation). Compta amb el suport de la Federación Española de Orientación (FEDO), l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de l’Esport i l’Activitat Física i dels ajuntaments on es disputaran les curses.

El butlletí 1 es pot consultar i descarregar a les webs de l’IOF, FCOC, FEDO i a la pròpia del WMOC2025.