Quatre catalans convocats amb la selecció espanyola per participar en les properes competicions internacionals

Pau Llorens, Mar Serrallonga, Marc Serrallonga i Laia Gil han estat convocats per la FEDO (Federació Espanyola d’Orientació) per participar els dos propers esdeveniments internacionals de la categoria elit: Copa del Món (primera prova) i els mundials (WOC). Llorens participarà a les dues cites i els altres 3 corredors/es, a la Copa del Món, primera ronda.

La temporada d’orientació a peu 2022 ja fa dies que ha arrencat i el calendari ha tornat a la normalitat després d’anys anòmals degut a la pandèmia i les cites internacionals brillen amb molta força. Aquest 2022 hi ha dues competicions que destaquen per sobre la resta a la categoria elit O-peu:

El World Orienteering Championships (WOC) es celebrarà a Dinamarca el proper mes de juny. Aquests mundials són exclusivament d’esprint i es tracta de la primera vegada a la història que se celebren mundials només en aquesta modalitat. Els atletes que hi participin podran córrer un esprint (classificació i final), uns relleus mixtes i uns knock-outs. En aquesta prova hi participarà el corredor berguedà Pau Llorens (CAT-O) dins la selecció espanyola, un equip que hi portarà 3 orientadors de cada gènere. 

La classificació pel WOC 2022, es va aconseguir amb les puntuacions dels 2 esprints del CEO1 de Sabiñánigo, a Osca i 3 proves més el passat cap de setmana a Castella la Manxa. En total 5 curses que han determinat quins han estat els 3 afortunats de cada sexe que podran participar en el mundial d’aquest any.

Abans del mundial, però tindrà lloc la primera ronda de la Copa del Món World Cup que es celebrarà a Boras (Suècia) del 26 al 29 de maig. Una competició exclusiva d’esprint, amb l’objectiu de començar a ensenyar les cartes de cara al mundial. En total seran 3 curses: esprint, knock out i relleus esprint. En aquesta cita la representació catalana serà més extensa i a part de Pau Llorens, hi trobarem també a Laia Gil (CAT-O), Mar Serrallonga (GO-XTREME) i Marc Serrallonga (CAT-O)

El calendari però no s’atura aquí ja que a l’agost hi haurà els europeus European Orienteering Championships (EOC), també puntuables com a World Cup 2. Aquest campionat acull totes les disciplines de bosc: mitja (classificació i final), llarga i relleus clàssics. Per aquest campionat, es faran les proves de classificació a mitjans de juliol, concretament a Font Romeu, on es disputarà una llarga i una mitja que marcaran les 6 places per sexe que aniran al campionat.

La tercera ronda de la World Cup serà a Suïssa a principis d’octubre. Amb uns relleus mixtes, una mitja i una llarga a terrenys similars on s’acollirà el WOC 2023. I encara hi haurà una darrera cursa del calendari internacional per als corredors d’elit, la World University Orienteering Championships (WUOC) a Suïssa. La cita tindrà lloc a finals d’agost i serà als campionats d’Espanya universitaris on es decidirà qui hi podrà participar.