Catalunya tanca amb una pluja de medalles una nova edició del CESA

Primers per comunitats els equips cadet i juvenil, i segon l’infantil

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Antequera (Màlaga) una nova edició del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques CESA amb la participació de 24 orientadors i orientadores representant a Catalunya a les categories infantil, cadet i juvenil.

Com ja ens tenen acostumats, els joves han mostrat les seves habilitats al bosc i també en trama urbana aconseguint un munt de podis que podrien resumir de la següent manera: 9 medalles a la cursa de mitja distància, 8 a l’esprint, 7 a la llarga distància i 3 podis al relleus. Catalunya, primers per comunitats tant a cadet com a juvenil i segons a infantil. En total 24 medalles de les 54 possibles a nivell individual i 3/9 als relleus.

Els Campionats van començar dissabte amb la cursa de mitja distància als boscos del Cerro Aguilar, pedregosos i amb zones obertes. Bona part del mapa era en baixada el què obligava a reduir la velocitat per fer una lectura acurada dels detalls. Els 9 podis de la mitja van ser els següents:

1rs. Cesc Amat (InfantilM), Bernat Selva (CadetM) i Judit Ravell (JuvenilF)

2ns. Joan Méndez (infantilM) i Guinedell Faja (CadetF)

3rs. Carlit Tölkkö (InfantilM), Ernest Pou (CadetM), Clara Virgili (JuvenilF) i Bernat Ledesma (JuvenilM)

A la tarda els carrers costeruts d’Antequera van acollir la prova més ràpida l’esprint. Carrers amb escales i nombroses baranes a la primera part del recorregut i un parc urbà amb diferents construccions van tancar aquesta cursa que tenia molts trams en baixada però també algunes pujades. Van ser en total 8 medalles per Catalunya:

1rs. Guinedell Faja (CadetF), Clara Virgili (JuvenilF) i Bernat Selva (CadetM)

2ns. Arlet Sales (CadetF), Ernest Pou (CadetM) i Judit Ravell (JuvenilF)

3rs. Bruna Sanz (InfantilF) i Jan Amat (CadetM)

Diumenge es va disputar la cursa de llarga distància al Romeral, un mapa sense massa dificultat tècnica i amb relleu moderat. En aquesta ocasió van determinar les posicions les eleccions de ruta entre control i control. 7 medalles en aquesta cursa per corredors catalans.

1rs. Cesc Amat (InfantilM) i Judit Ravell (JuvenilF)

2ns. Guinedell Faja (CadetF), Bernat Selva (CadetM) i Clara Virgili (JuvenilF)

3rs. Carlit Tölkkö (InfantilM) i Ernest Pou (CadetM)

La darrera cursa van ser els relleus mixtes, dilluns al matí. El terreny de Pinar de Hacho, amb relleu molt moderat i també molt ràpid va propiciar postes de 15-20 minuts per corredor.  Espectacular l’actuació dels cadets que van aconseguir entrar els dos equips en 1a. i 2a. posició. Així doncs campions d’Espanya l’equip format per Arlet SalesErnest PouBernat Selva i Guinedell Faja i sots-campions Joana MongeJan AmatMartí Pou i Maria Gumà. L’equip juvenil A de Catalunya també va pujar al podi. Estava format per Clara VirgiliLluc TornéBernat Ledesma i Judit Ravell.