Resum de la 1a Copa del Món de l’any a Boras

La ciutat nòrdica de Boras (Suècia) ha estat seu de la primera copa del Món de orientació a peu del 2022. Aquesta ciutat de l’oest de Suècia ha acollit 3 curses molt explosives en modalitat sprint.

A la cita hi participaven 12 components de la selecció nacional, dels quals 4 n’eren catalans: Laia Gil (Montsant-o), Pau Llorens (COB), Mar Serrallonga (Go-Xtrem) i Marc Serrallonga (Go-Xtrem).

El dijous 26 de maig es va celebrar la distància Sprint. Una prova de final directe en una zona semi-urbana amb una gran quantitat de terreny en zona oberta (gespa). En aquesta prova, Pau Llorens va aconseguir la millor posició entre els catalans, arribant en una 67a posició.

El dissabte es va celebrar el knock-out. Una disciplina on els participants corrien qualificatòria al matí i a la tarda les fases finals. En aquesta ocasió no vam poder tenir la sort de veure cap dels catalans a la fase final tot i que van aconseguir quedar molt aprop de classificar-se.

Per últim, el diumenge s’ha realitzat la disciplina de relleus mixtes. Cal destacar una molt bona actuació de Laia Gil a la 1a posta, sent la 1a de les corredores nacionals d’arribar a meta (hi havia 3 equips). Tant el Pau com el Marc corrien 3es postes, obtenint resultats destacats i la Mar ha tancat el relleu per un dels equips de manera també molt satisfactòria. El primer equip estatal en creuar la meta ho ha fet en la 40a posició.

Durant els pròxims dies, alguns dels integrants començaran un camp d’entrenament a Dinamarca per a preparar els Campionats del Món que tindran lloc en aquest país a finals de juny.