Tarragona acollirà el Campionat d’Espanya escolar de seleccions autonòmiques de curses d’orientació

400 joves de 12 a 18 anys competiran al Pont del Diable, Cornudella de Montsant, Montblanc i Ferrari Land del 29 de juny al 2 de juliol

El Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques es celebrarà per primera vegada a Catalunya, concretament a Tarragona de la ma del club local Montsant Orientació i la Federació Catalana de Curses d’Orientació. Es tracta d’una competició que aplega joves de 12 a 18 anys de tres categories: infantils, cadets i juvenils. És una competició que aplega els millors esportistes en edat escolar de cada comunitat autònoma.

Concretament en aquesta edició del 2023, es desplaçaran a Tarragona fins a 400 joves provinents de 16 comunitats autònomes. Les curses començaran divendres al matí amb la mitja distància al Pont del Diable; divendres a la tarda curses esprint a Montblanc; dissabte matí llarga distància a Cornudella de Montsant i a la tarda Trail-O a Ferrari Land (detalls del programa al dossier adjunt). Diumenge es tancarà la competició amb els relleus mixtes al Campus Educatiu Tarragona, edifici que allotjarà la totalitat del esportistes i també els tècnics. 

Gemma Solé, directora del CESA vol destacar la part eductiva i social d’aquest esport Afirma que ‘hem creat moments que fomenten l’estima per la natura, la convivència entre comunitats, la competitivitat des d’un punt de vista positiu i, sobretot, que els joves gaudeixin al màxim de les qualitats físiques i tècniques que l’esport exigeix’.

Per la seva part, el president del Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, Josep M. Santiago manifesta que ‘som un esport en ple creixement i organitzar campionats d’Espanya de base com el de Raids d’Aventura l’any passat a Girona, o aquest de O-Peu i Trail-O a Tarragona, lligues estatals de Rogaining i O-Peu com les del proper any, o el Mundial de Veterans d’O-Peu el 2025 a Girona ens estan ajudant a donar-nos a conèixer i mostrar les nostres capacitats’.‘Estem molt contents que Tarragona hagi estat escollida per acollir aquest gran esdeveniment esportiu en el transcurs del qual la ciutat esdevindrà l’epicentre de les cures d’orientació’, ha manifestat el conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, qui ha subratllat que aquesta competició ‘projectarà a l’exterior part del patrimoni i dels magnífics paisatges de Tarragona’. ‘Tarragona és una ciutat de referència per acollir esdeveniments esportius de primer nivell’, ha afegit.

LINK WEB CAMPIONAT