Torna la lliga espanyola d’orientació

Després de mig any d’aturada per motius sanitaris, aquest cap de setmana s’ha reprès la Liga Española de Orientación (LEO) amb tres curses a Santa Pola i Guardamar (Alacant). Els corredors i corredores catalans han tornat amb força a la competició estatal, tant en quantitat com en qualitat i han aconseguit moltíssimes posicions de podi a les diferents curses que s’han disputat. 

Terrenys molt plans amb vegetació mediterrània (bosc poc dens de pi) i poques referències clares complicaven la navegació. Al mateix temps, l’abundància de matolls i pedres alentien la velocitat de cursa. No va ser obstacle perquè els corredors de clubs catalans es moguessin ràpidament en busca de les fites.

Cal destacar a la categoria d’elit la 2a. posició (mitja) i 3a. (llarga) de Thomas Wilson; Marta Bruns 3a.(llarga) i Sergi Oliveras 3r (mitja).

Entre els joves, els dobles podis de Guinedell Faja F16E, 1a a la mitja i a la llarga; Bernat Selva M16E, 1r a la mitja i a la llarga; Carlit Tölkko M12 1r a la llarga i 2n a la mitja i Judit Ravell F18E 1a a la llarga i 3a la mitja. 

I  molts altres posicions destacades. Link amb resultats

 

Pels joves, aquestes curses eren puntuables per anar als europeus d’orientació EYOC a l’agost a Lituània. En sortirà la selecció definitiva, sumant-hi les curses de Sòria de fa 15 dies i les de Cadiz d’aquí 3 setmanes. De 9 curses, al final puntuaran les 6 millors. Pels corredors elit era puntuable l’sprint de Guardamar. Aquesta setmana es publicarà la llista definitiva de seleccionats per la FEDO per anar als mundials de Txèquia, on hi haurà més d’un català.