Campionat d’Espanya de llarga distància i relleus mixtes d’orientació: 5 medalles individuals i 3 en els relleus per a Catalunya

El passat cap de setmana es va disputar a Trujillo, Torremocha i Plasenzuela (Cáceres)

el Campionat d’Espanya d’Orientació (CEO) de llarga distància i el de relleus mixtes. El

llarg desplaçament des de Catalunya va resta una mica de participació d’orientadors i

orientadores catalans, només 28, però tot i això es van recollir alguns podis: 6 medalles

al CEO de llarga distància i 3 en els equips de relleus.

Pel que fa a la cursa de llarga distància, destaquem la primera posició de Bernat Selva

(CAT-O) a M16E, un podi que va ser exclusivament de color groc i negre amb Jan Amat

(CAT-O) a la segona posició i Ernest Pou (CAT-O) a la tercera. També molt bona segona

posició d’Anna Amigó (CAT-O) a la categoria F45 i tercera de Jordi Moragas a M20E.

A la categoria d’elit masculí, 6a posició de Biel Ràfols (CAT-O) i 9a per a Quim Vich

(CAT-O) i 16a femenina per a Mar Serrallonga (CAT-O). El terreny a Plasenzuela era un

mapa cartografiat de nou amb molta formació rocosa, amb àrees de devesa d’alzinar i,

com és habitual a Extremadura amb múltiples tancats de pedra seca per delimitar les

finques.

A la tarda van tenir lloc a la plaça major de Trujillo els relleus mixtes, recuperats

després de l’època Covid19. 4 rellevistes (dona, home, home, dona) van poder córrer

pels carrers enfilats de la població extremenya coronada per una fortalesa. Van quedar

campions d’Espanya l’equip cadet (Maria Gumà, Jan Amat, Bernat Selva i Guinedell

Faja), sots-campions l’equip junior 1 (Lola Gabarró, Andreu Grau, Roger Virgili i Clara

Virgili) i tercera posició per l’equip junior 2 (Jordina Juan, Ernest Pou, Jordi Moragas i

Júlia Bonilla). L’equip sènior es va haver de conformar amb la 4a. posició (Mar

Serrallonga, Biel Ràfols, Quim Vich i Judit Ravell).

Per Comunitats, Catalunya va quedar en 8a. posició i pel que fa a clubs el CAT-O va

aconseguir la 9a posició del campionat. Pel que fa la classificació de lliga, CAT-O manté

la segona posició amb 8.743.02punts per darrera del Colivenc amb 9248.83 i seguits

pel COMA de Málaga amb 8555.48

Continuarà el campionat d’Espanya d’aquí 15 dies a Aragó amb les curses de mitja

distància i relleus clàssics a Ibort (Osca) i l’esprint pels carrers de la capital, Osca. Aquí

sí que hi haurà un bon nombre d’orientadors catalans, en total 177.