Catalunya guanya el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques d’orientació amb 19 medalles

Com a novetats del CESA hi havia l’allotjament conjunt de tots els participants, la inclusió de la modalitat de Trail-O i la retransmissió per streaming de les curses

Catalunya va acollir per primera vegada a la història el Campionat d’Espanya Escolar d’Orientació de seleccions autonòmiques (CESA). Organitzat pel Club Montsant i la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC) va reunir a Tarragona, Montblanc i Cornudella de Montsant més de 400 joves vinguts de tot l’estat espanyol. Catalunya va ser un cop més la guanyadora del CESA amb 19 medalles: 5 d’or, 7 de plata i 7 de bronze amb la victòria a les categories cadet i juvenil i la segona posició a infantil.

Van ser 3 dies intensos de curses i de compartir competicions, experiències i vivències personals a diferents nivells. Com a fet diferencial, el CESA de Tarragona va oferir un allotjament conjunt a tots els participants al Complex Educatiu Tarragona des d’on es van traslladar a les diferents curses. També la celebració d’un competició de Trail-O a Ferrari Land, una modalitat inclusiva que per primera vegada s’incloïa en un Campionat escolar. I finalment la retransmissió per streaming de diferents curses que va posar de relleu l’espectacularitat d’aquest esport i va oferir la possibilitat de seguir els joves corredores i corredores des de casa. 

Pel que fa a les curses, la mitja distància es va córrer al mapa del Pont de Diable (Tarragona), l’esprint a la ciutat emmurallada de Montblanc, la llarga distància als Segalassos (Cornudella de Montsant) i els relleus mixtes al mateix Complex Esportiu. 

Els resultats per comunitats, van ser els següents:

  • Infantils: 1rs. Castella i Lleó, 2ns. Catalunya, 3rs. Andalusia
  • Cadets: 1rs. Catalunya, 2ns. Comunitat Valenciana, 3rs. Andalusia
  • Juvenils: 1rs. Catalunya, 2ns. Comunitat Valenciana, 3rs. Andalusia

Podeu trobar tots els resultats individuals a la web del CESA www.cesa2023tarragona.com

Hi ha una galeria amb més  de 2.500 fotografies d’alta qualitat que es pot descarregar a l’aplicació Get Pica introduint el número de dorsal.

I també es poden reproduir les retransmissions d’streaming i accedir a totes les notícies publicades a

https://www.cesa2023tarragona.com/videos-streaming-i-podcast-de-radio/