Catalunya guanya el Campionat d’Espanya per Seleccions Autonòmiques d’orientació

Brillant actuació dels joves catalans que han participat aquest cap de setmana al Campionat d’Espanya d’Orientació Escolar per Seleccions Autonòmiques (CESA) que s’ha disputat a Daroca (Saragossa). A la classificació general final, Catalunya s’ha imposat a totes les categories: infantil, cadet i juvenil i ha aconseguit 24 medalles individuals i 5 podis als relleus mixtes, amb els 3 ors. 

En la classificació general, ha seguit a Catalunya la Comunitat Valenciana en segona posició, Castella-La Manxa en tercera, Andalusia quarta i Galícia cinquena. 

El CESA es va iniciar el divendres a la tarda amb la cursa de mitja distància, un bosc molt net en un terreny amb força desnivell. Arribaven les primeres medalles per Catalunya, en total 8. Or per Lola Gabarró (CF), plata per Guinedell Faja (CF), Jan Amat (CM), Cesc Amat (IM) i Clara Mirabet (JF) i bronze per Bernat Selva (CM), Judit Ravell (JF) i Bernat Ledesma (JM). 

Dissabte al matí es va córrer l’esprint urbà pels carrers de Daroca. Ràpid però també amb desnivell. En aquesta ocasió les medalles van ser: or per a Arlet Sales (IF) i Judit Ravell (JF) i plata per Lola Gabarró (CF). A la tarda, la prova per relleus mixtes també pels carrers de Daroca amb molta emoció ja que els equips catalans anaven situats en les primers posicions. Al final, els dos equips cadets van entrar en 1a. posició (Lola Gabarró, Bernat Selva, Ernest Pou i Guinedell Faja) i 2a. posició (Jordina Juan, Jan Amat, Martí Pou i Júlia Bonilla). L’equip infantil (Arlet Sales, Èric Sucarrats, Cesc Amat i Maria Gumà) va remuntar al llarg de la cursa fins a la 1a. posició i els equips juvenils també van obtenir dues posicions de podi: 1rs (Judit Ravell, Bernat Ledesma, Èric Loré i Clara Virgili) i 3rs. (Anna Codina, Andreu Grau, Jordi Moragas i Clara Mirabet).

El diumenge al matí es va córrer la darrera cursa de bosc, concretament la llarga distància amb 7 nous podis individuals. Or per Maria Gumà (IF) i Èric Loré (JM); plata per Cesc Amat (IM), Bruna Sanz (IF) i Judit Ravell (JF) i bronze per a Ernest Pou (CM)  i Guinedell Faja (CF).

Acabades totes les curses es van donar els premis individuals per la suma de les 3 curses. Van pujar al podi, en segona posició Arlet Sales (IF), Guinedell Faja (CF), Jan Amat (CM) i Judit Ravell (JF) i en tercera posició Lola Gabarró (CF) i Èric Loré (JM). 

En aqueta edició del CESA han acompanyat a la selecció catalana, el director tècnic de la FCOC, Pau Llorens, Sergi Oliveras, Joana Martí i Roger Virgili els quals han transmès la motivació necessària als joves per estar en els primers llocs de les classificacions. 

Es tanca una nova edició del CESA posposada per la pandèmia que demostra, altre cop, la vitalitat de l’orientació catalana en el conjunt de l’estat espanyol.

 

Fotografia pels membres de la selecció catalana