Projecte de tecnificació FCOC 2023-24

La Selecció absoluta FCOC farà un pas de gegant aquest any, triplicant el suport als esportistes catalans que vulguin dedicar una part molt gran de la seva vida a entrenar i competir en curses d’orientació.  Per a posar en marxa aquest pas endavant s’ha planificat una estructura molt similar a la que actualment es treballa amb el GTO, que consisteix en la creació d’un grup estable amb esportistes que entrenen al CAR setmanalment per a treballar la part física, combinat amb concentracions a diferents terrenys en camps d’entrenaments organitzats, i culminat amb competicions on els esportistes poden exprimir-se i comparar-se amb altres esportistes a nivell català i espanyol. Tot això controlat i proposat per diferents tècnics de la federació que donaran suport als esportistes en diferents apartats. 

Per a poder fer que aquest pas també serà necessari que els esportistes agafin un punt de compromís més elevat, i alhora que només aquelles persones disposades a dedicar-hi tot lo necessàri podran aprofitar la totalitat del suport. Per això es crearan diferents grups, on es repartiran els esportistes en funció de la seva motivació, resultats, capacitat d’entrenament, implicació amb el grup, projecció internacional, edat, disponibilitat…. acordant pactes individuals entre cadascun d’ells i elles que recolliran tant els beneficis com els compromisos que s’adquireixen per les dues parts. 

Aquesta Selecció Catalana s’actualitzarà dues vegades l’any, per a donar-li un caire més dinàmic i on les esportistes hauran de donar el màxim de si mateixos en tot moment per a poder aconseguir el que s’han plantejat i acordat en els diferetns contractes. Aquestes dues dates coincideixen amb els períodes de desembre a abril i des de maig a novembre, un coincidint més amb la primera part de la temporada que l’objectiu principal serà el campionat d’espanya i les proves de selecció, i el segon més enfocat a les competicions internacionals i augmentar el nivell en terrenys nòrdics. 

Per a formar part de la Selecció Catalana s’ha d’estar federat FEDO amb un club català durant les últimes 2 temporades i omplir el següent qüestionari, amb la data límit del dimecres 29 de novembre de 2023, per a poder publicar de forma definitiva un llistat d’esportsites de cara a les primeres setmanes de desembre. 

https://forms.gle/HNzxQUKEZVvissDv9

Podeu veure molta més informació dels objectius, l’estructura i la forma de treballar dels diferents grups de seleccions catalanes en Projecte de Tecnificació que teniu penjat a l’Apartat de seleccions catalanes

Des de la federació creiem que aquest pas pot ajudar a la creació d’uns referents esportius a Catalunya amb molt més suport, per a poder aconseguir més participacions internacionals i alhora millors resultats en els campionats d’espanya, augmentant així el nivell de l’orientació Catalana.