Tancament temporada MTBO 2023

El dissabte 25 i el diumenge 26 de novembre, es va celebrar l’últim cap de setmana de la temporada de la Copa Catalana de MTBO als municipis de Gurb i Sarrià de Ter, respectivament.

La cursa disputada a Gurb, de la mà de la secció d’orientació de la Unió Excursionista de Vic, la tercera de la temporada, va ser una cursa on els participants van haver de navegar bé, per tal de buscar la millor elecció de ruta (segons el seu nivell tècnic); camins, corriols, oberts, camps, boscos, margues… El terreny, amb desnivells moderats, va fer que la cursa fos exigent, però també divertida.

En la categoria femenina èlit, la guanyadora va ser Mònica Aguilera (COB), amb un temps 1:32:43h, superant a Alba Trabal (Gastantkeks) que va realitzar un temps de 1:35:09h. A la categoria masculina èlit, el guanyador va ser Bernat Selva (UEVIC), seguit per Silas Hortz (membre de la selecció Suïssa) a 6 minuts i David Tarrés (COB) seguit a només a un segon d’aquest.

La cursa del diumenge, organitzada pel club Aligots, va ser un altre repte pels participants. El terreny tècnic, amb multitud de pistes i corriols, va exigir una gran capacitat de navegació i una bona condició física. Els desnivells de fins a 600 metres van fer que la cursa fos encara més exigent.

A la categoria masculina, el guanyador va tornar a ser Bernat Selva demostrant el seu domini amb l’orientació amb bicicleta. A la segona posició, Sergi Oliveras (Aligots), seguit de Òscar Yànez (GOXtreme). En la categoria femenina èlit, la guanyadora aquesta vegada va ser Alba Trabal, superant a la seva rival Jana Lüscher (UEVic) per dos minuts.

En conclusió, les dues curses van ser un èxit d’organització, on els participants van gaudir de dos jornades per uns entorns naturals ben diferenciats i amb un bon nivell de dificultat.

Ambdós resultats donaran lloc a les primeres posicions individuals, i de clubs, de final de temporada