UNA IMPARABLE MÒNICA AGUILERA ACONSEGUEIX EL TRIPLET D’OR, EN CATEGORIA ELIT, AL CAMPIONAT D’ESPANYA MTBO

El primer cap de setmana de maig, s’han celebrat els Campionats d’Espanya de MTBO. A Puebla del Río, Sevilla, una cita que va reunir el màxim nivell estatal. Es van  disputar el campionat de mitja distància, sprint i llarga distància. 

La primera prova va ser la de distància mitja en un terreny amb una àmplia xarxa de camins, en els quals s’havia de manejar bé la bicicleta per transitar pel terreny, ja que tenia zones erosionades i camins molt sorrencs. La vencedora en categoria elit va ser Mònica Aguilera (Cat-O), seguida de Jana Lüscher (UEVic). Mentre que en categoria F-40, Cristina Bertran (UEVic) i respectivament, a H-50, Jordi Sales (UEVic),  també es feien amb una segona posició. 

A la tarda del dissabte, es va disputar un emocionant sprint on de nou Mònica Aguilera va ser la més ràpida i es va fer amb la primera posició, a pocs segons de les companyes de podi. També, Catalunya, es va emportar un altre campionat de les mans de Cristina Bertran. Altres components de la selecció catalana van està apunt de fer podi destacant unes 4a posicions de Jana Lüscher (DE) i Magí Llaveria (H40). 

Per finalitzar el cap de setmana, es va disputar la cursa de llarga distància, de característiques similars a la mitja però amb uns graus més de temperatura que el dissabte. Una ocasió més, en la qual Mònica Aguilera es va tornar a imposar sobre les rivals, seguida de prop, a un minut, per la catalana Jana Lüscher. També, Cristina Bertran, va tornar a pujar de nou al podi fent-se amb una plata. 

Es tancava així, un gran paper de les corredores catalanes ( Mònica Aguilera, Jana Lüscher i Cristina Bertran ) als Campionats 2023. Ara en modalitat MTBO, restarà pendent el Campionat Ultra Score que està projectat pel setembre a Burgos.