Acaba la Gimnasiada amb dues medalles de bronze per a Bernat Selva

Normandia. El vigatà Bernat Selva (M18) ha tornat de la Gimansiada organitzada per l’ISF (International School Sport Federation) amb dues medalles de bronze, una brillant actuació a nivell internacional que es veu complementada pels també molt bons resultats dels altres dos corredors catalans. Guinedell Faja (W18) es quedava en les dues curses (mitja i esprint) a les portes del podi amb la 4a. posició (a l’esprint només a un segon de la tercera posició) i el gironí Jan Amat 6è a la mitja i 5è a l’esprint. 

La regió francesa de Normandia acull del 14 al 21 de maig  la 19a edició del major esdeveniment mundial de l’esport escolar. Hi participen joves de 16, 17 i 18 anys de 63 països i de 17 esports diferents. L’orientació és la primera vegada que s’integra en aquest esdeveniment que va celebrar la darrera edició el 2019 al Brasil i que viatjarà el 2024 a Bahrain. 

La competició va començar el dimarts al bosc d’Écouves (Radon) en uns terrenys amb abundants canvis de vegetació i també amb alternances en la velocitat de la cursa. Dijous un esprint ràpid per Granville deixava altre cop els corredors de Catalunya molt amunt del podi. En aquesta edició de la Gimnasiada, participaven a les curses d’orientació les seleccions de França, Ucraïna, Espanya, Polònia, Brasil i Kazakhstan.

Divendres al matí es tancava la competició amb un relleu de l’amistat format per 3 corredors/es de diferents països sense format competitiu pels boscos de Grimbosq.

A la classificació per equips, la selecció espanyola va obtenir la 3a. posició tant en nois com en noies per darrera de França i d’Ucraïna.

Resultats sprint

Resultats mitja