L’equip Zona7, amb el català David Tarrés, es proclama 6è del món al campionat del món de raids

Durant la setmana del 02 d’octubre es va celebrar a Galícia el AR World Championship, el campionat del mon de raids. En aquesta competició hi participava un català especialista en la disciplina, el David Tarrés. Formava part de l’Equip Zona7.cat, que com a membres hi tenia originalment a l’Andris Ansabergs, l’Ana Martínez, el Rafael Torrà i el propi David Tarrés. Tanmateix, a una setmana de començar la competició, el Rafael Torrà va ser baixa per lesió i l’equip va haver de buscar un substitut d’última hora. Van poder contactar amb un company estonià, el Tauno Riibak, a només 4 dies de començar la prova!

El Raid es plantejava molt dur. Consistia en unes seccions molt llargues, començant amb un trekking de 120km, acompanyat de 80km en bicicleta. Més endavant agafaven el kayak per a recórrer ni més ni menys que 90km i tornaven a pujar a la bicicleta durant 210km. En aquest tram també tenien ocasió de fer orientació urbana per Lugo. Durant la part final, recorrien 65km de trekking, 11 més de kayak i finalment acabaven amb 35km de trekking. 

Des de bon principi l’equip era conscient que tenien possibilitats de fer un bon paper i que podien fins i tot aspirar a un Top10. Tanmateix, la baixa d’última hora i no conèixer tan com voldrien tots els companys de l’equip, va fer que la incògnita de en quina posició creuarien la meta es mantingués. Van anar passant els kms i tots els membres de l’equip van anar responent molt bé a l’esforç realitzat. Això va fer que poguessin aspirar a molt més del que havien previst fins a aconseguir una lluitada i merescudíssima 6a plaça.

A sota la classificació

1⃣ SAFAT 🇸🇪 🥇 4d01h56

2⃣ Estonian ACE 🇪🇪 🥈 4d05h53

3⃣ NIAR 🇸🇪 🥉 4d07h38

4⃣ Vidaraid 🇪🇸 4d10h49

5⃣ Black Hill 🇨🇿 4d12h26

6⃣ Zona7 🇪🇸 4d12h49

7⃣ Team FMR 🇫🇷 4d13h01

8⃣ Orbital 🇸🇪 4d14h00

 

Fotografia per l’organització AR World Championshi